MANIDEA SHOP
Korpa

Vratila za zgibove

Vratilo za zgibove predstavlja idealan fitnes rekvizit za jačanje leđa, ramena, stomaka i ruku. Odličan je dodatak vašoj kućnoj teretani i pruža autentičan osećaj profesionalne teretane, bez napuštanja doma. Zidno vratilo za zgibove spada među najizdržljivije šipke za podizanje, pružajući veću fleksibilnost i sigurnost u odnosu na vratila koja se montiraju na vrata. Pored toga, zidno vratilo vam daje mogućnost da ga instalirate onoliko visoko koliko vam je potrebno za vašu visinu, a takođe vam pruža mnogo širi opseg pokreta nego što imate u okviru vrata. 

Vratilo za zgibove vam takođe može poslužiti da na njega okačite drugu fitnes opremu poput elastičnih traka, vijači, antigravitacionih čizama i slično, čime ćete uštedeti na prostoru u kojem trenirate. 

Izvođenje vežbi na vratilu za zgibove

Vežbe za leđa, ramena i ruke: Idealna pozicija tela kada radite zgibove je da vam ruke hvataju šipku malo šire od širine ramena, jer će ova pozicija obezbediti maksimalno angažovanje mišića leđa. Sa druge strane, ako su vam ruke pozicionirane preširoko povećava se pritisak na ramena, dok uski zgibovi više pogađaju ruke nego leđa. 

Vežbe za stomak: Pored leđa, na vratilu za zgibove možete trenirati i stomak. Okačite se za šipku rukama, polako podignite kolena dok ne budu paralelne sa tlom, a zatim ih polako spustite. Ukoliko ste u dobroj kondiciji, možete probati da nožnim prstima dodirnete vratilo za koje se držite - što ujedno predstavlja i jednu od najtežih vežbi za trbušnjake na vratilu. 

Vežbe inverzije: Terapija inverzijom je tehnika u kojoj se nalazite u položaju naglavačke, da biste istegnuli kičmu i ublažili bol u leđima. Takođe, uz antigravitacione čizme može biti dodatak vašem treningu. Držite telo ravno, povucite se prema šipki povlačeći laktove koliko god možete ka gore i pokušajte da dodirnete šipku grudima. Spustite se nazad u početnu poziciju kontrolisanim pokretom.

Zidni nosač za šipke, gume i vijače brenda Fitness Experience predstavlja neizostavan inventar u svakoj teretani, CrossFit centru, fitnes studiju ili kućnoj teretani. Ne samo da omogućava efikasno odlaganje guma, vijača, sitnih rekvizita i manjih šipki, već i štedi prostor i unapređuje organizaciju ..
6.600,00 RSD
Prikazuje se 1 do 1 od 1 (1 strana)