MANIDEA SHOP
Korpa

Tegovi za noge

Tegovi za noge se pričvršćuju za područje neposredno iznad vašeg skočnog zgloba kako biste dodali težinu pokretima svojih nogu. Dodatna težina povećava snagu vašeg gluteusa, kvadricepsa i mišića lista zbog dodatnog otpora, što rezultira povećanjem mišićne mase tokom vremena. Idealna težina za skočne zglobove varira na osnovu nivoa snage, iskustva i zdravlja zglobova pa je možete povećavati kako napredujete. Pored toniranja mišića nogu, tegovi za noge su takođe idealni ako se rehabilitujete nakon povrede.

Najbolji načini korišćenja tegova za noge

  • Izaberite kombinovanu težinu skočnog zgloba između 1% i 3% vaše telesne težine

  • Nosite tegove oko gležnjeva najmanje 3 puta nedeljno u trajanju od najmanje 20 minuta po sesiji

  • Razmislite o dodavanju tegova za noge kada radite sporije hodanje radi poboljšanog kvaliteta pokreta

  • Nosite tegove za gležnjeve samo u ograničenim periodima da biste izbegli povrede i neravnotežu zbog prekomerne upotrebe

  • Postepeno povećavajte težinu da biste izbegli povrede od prekomerne upotrebe

Tegovi za noge su podjednako dobar fitnes rekvizit i za rehabilitaciju i kao sredstvo za opšte poboljšanje kondicije. Dokazi sugerišu da tegovi za noge mogu poboljšati vašu mehaniku hodanja i kondiciju, a malo je verovatno da će izazvati povrede kada se koriste umereno.

Iako tegovi za noge imaju naučne dokaze kao alat za trening, najbolje ih je koristiti kao komponentu celokupnog programa vežbanja, za razliku od samostalnog rešenja za poboljšanje kondicije.

Prikazuje se 1 do 2 od 2 (1 strana)