MANIDEA SHOP
Korpa

Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti.

Dobrodošli na internet prodavnicu www.fitnesrekviziti.rs. Manidea d.o.o. vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge portala www.fitnesrekviziti.rs. Korišćenjem bilo kog dela portala, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost

Manidea d.o.o. svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet prodavnice www.fitnesrekviziti.rs obaveštava:

 • da se prodaja robe putem internet sajta www.fitnesrekviziti.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Manidea d.o.o. sa sedištem u Beogradu (Zemun), adresa: Ugrinovačka 116, 11080 Beograd, MB: 20256044, PIB: 104844935, telefon: +381117491267;
 • da roba koja se prodaje putem internet prodavnice www.fitnesrekviziti.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 • da se saobraznost robe u ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 • da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal ali isto tako se može razlikovati od stvarne cene usled ažuriranja istih;
 • da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.fitnesrekviziti.rs;
 • da je fotografija proizvoda ili ambalaže na internet prodavnici ista kao i stvarnog proizvoda ili ambalaže ali se takođe može i razlikovati usled promene iste od strane proizvođača;
 • da potrošač robu koju kupuje putem internet prodavnice www.fitnesrekviziti.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, uplatnicom u pošti ili banci;
 • da potrošač prilikom kreiranja narudžbenice pritiskom na taster POŠALJI NARUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 • da u slučaju nesaobraznosti robe ugovoru, potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na način kako je to definisano Pravilnikom o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice, koji se može preuzeti OVDE. Obrazac Zahteva za reklamaciju potrošač može pronaći u rubrici Servis - Reklamacije;
 • da potrošač ima pravo da odustane od ugovora (odustane od kupovine) u roku od 14 dana od dana isporuke, a bez navođenja razloga za odustanak. U slučaju odustanka, potrošač snosi troškove vraćanja robe. Bliža uputstva za odustanak od ugovora potrošač može pronaći u odeljku Pravo na odustajanje.

Opšte odredbe

Manidea d.o.o. ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Manidea doo može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Određene odredbe ovih Uslova mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.

Materijal koji prosleđuje korisnik (komentari i drugi sadržaji)

Lični podaci koje prosledite sajtu www.fitnesrekviziti.rs u svrhu dobijanja proizvoda ili usluga biće tretirane u skladu sa našim dokumentom o privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, pretećih, uvredljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

Manidea d.o.o. na ovoj lokaciji ne želi od vas da prima poverljive ili druge informacije kojima ne može slobodno da raspolaže. Svi materijali, informacije ili druga saopštenja koja prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati poverljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. Manidea d.o.o. nema nikakve obaveze prema ovim saopštenjima. Naši zaposleni mogu da kopiraju, otkrivaju, distribuiraju, primenjuju ili na drugi način koriste saopštenja i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.

Naravno, u ovu grupu podataka ne spadaju vaši lični podaci. Njih, u skladu sa našom Politikom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne obelodanjujemo niti prosleđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših narudžbenica.

Manidea d.o.o. zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim.

Sve informacije vezane uz transakcije kupac - prodavnica, smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Republike Srbije.

Manidea d.o.o. ima pravo da u bilo kom trenutku izmeni ove uslove prodaje ili politiku privatnosti.

Obrada podataka kod poseta internet prodavnici

Prilikom korišćenja određenih funkcionalnosti (aplikacija, zahteva) na našem sajtu u kontakt formi, zahteva za ponudu za kupoprodaju robe, zahteva za dobijanje novosti, informacija i promocija i sl. Manidea d.o.o. obrađuje vaše lične podatke (lične podatke o identitetu i kontakt informacije) samo ako ste ih dobrovoljno dali na našoj internet stranici radi korišćenja naših usluga i proizvoda. Ovi lični podaci mogu uključivati ime, prezime, e-mail adresu, broj telefona i / ili druge kontakt informacije i koristiće se u skladu sa politikom privatnosti i svrhom u koju ste ih ostavili.

U ime Manidea d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Manidea d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Informacije o dostavi

Internet prodavnica www.fitnesrekviziti.rs kojom upravlja privredno društvo Manidea doo ima potpisan ugovor sa D express kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Proveru kontakt telefona iz porudžine vršimo slanjem sms na broj telefona koji ste nam dostavili Sve narudžbine primljene do 10 časova od ponedeljka do petka, biće poslate isti dan. Okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena petkom posle 10h ili preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan. Kurirska služba ne vrši isporuku subotom i nedeljom.

Ukoliko iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da pošljemo poručeni proizvod (nije na stanju ili nema dovoljno artikala u poručnoj količini) bićete obavešteni na telefon koji ste ostavili prilikom porudžbine.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon ili pošalje sms poruku na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja.

Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve narudžbine utvrđuje se na osnovu konačnog broja i dimenzije paketa, kao i kilaže. Težina pošiljke i dimenzije paketa utvrđuju se nakon prijema konačne porudžbenice i zavise od vrste artikla koji se poručuju. Predlažemo da nam pošaljete upit za više informacija o ceni dostave za Vaš paket na manideabg@gmail.com ili manideabg@yahoo.com.

Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Manidea d.o.o. napominje da kompanija D-express vrši dostavi isključivo na teritoriji Republike Srbije, a da je za dostavu van teritorije Republike Srbije potrebno da organizujete samostalan prevoz.

Manidea d.o.o. ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Manidea d.o.o. se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket.

Posebna napomena - Zbog specifičnosti robe preporučujemo da prethodno proverite sa Upravom carina u svojoj zemlji da li možete da uvezete artikal koji Vas zanima.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Pravo na odustajanje

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Sl.gl.RS br.62/2014), obaveštavamo vas da imate pravo da bez navođenja razloga odustanete od ugovora u roku od 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena.

Izjavu o odustanku od ugovora možete preuzeti OVDE.

Izjavu je potrebno da odštampate, popunite podatke koji nedostaju, potpišete (potpišete i pečatirate za pravna lica), i pošaljete na adresu:

Manidea doo

Ugrinovačka 116

011/ 749 1267

Takođe, možete nas kontaktirati putem e-maila na manideabg@yahoo.com ili pozivom na 011/ 749 1267. Tražićemo Vam informaciju o artiklima koje želite da vratite i broju porudžbine, posle čega će Vam stići e-mail sa detaljnim uputstvima za dalje postupanje, kao i sa dokumentom, tj. izjavom.

 • Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.
 • Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je kupac poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
 • Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora. Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac - izjava o odustanku od ugovora.
 • Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje proizvoda i plaćenog iznosa i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Član 33. Zakona o zaštiti potrošača

 • Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl.34 i 35 ovog zakona.
 • Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda. Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robu poslao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo.

Reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj 011/ 749 1267 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na manideabg@yahoo.com ili manideabg@gmail.com i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj 011/ 749 1267, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na manideabg@yahoo.com ili manideabg@gmail.com  i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definisan Pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice (pravilnik možete preuzeti OVDE). Robu zajedno sa obrascem Zahteva za reklamaciju (obrazac možete preuzeti OVDE) treba da pošaljete na adresu Manidea doo (sa naznakom za web shop), Ugrinovačka 116, 11000 Zemun, Beograd.

Informacije o dostavi

Internet prodavnica www.fitnesrekviziti.rs kojom upravlja privredno društvo Manidea doo ima potpisan ugovor sa D express kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Proveru kontakt telefona iz porudžine vršimo slanjem sms na broj telefona koji ste nam dostavili Sve narudžbine primljene do 10 časova od ponedeljka do petka, biće poslate isti dan. Okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena petkom posle 10h ili preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan. Kurirska služba ne vrši isporuku subotom i nedeljom.

Ukoliko iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da pošaljemo poručeni proizvod (nije na stanju ili nema dovoljno artikala u poručnoj količini) bićete obavešteni porukom na vašu e mail adresu koju ste naveli u narudžbenici.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon ili pošalje sms poruku na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja.

Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve narudžbine utvrđuje se automatski na osnovu konačne dimenzije paketa, kao i kilaže prema sledećem cenovniku za standardne dimenzije paketa 1 m x 50 cm x 50 cm:

Pošiljka do 1 kg .........................................300.00 din

Pošiljka od 1 do 5 kg ................................400.00 din

Pošiljka od 5 do 10 kg ..............................500.00 din

Pošiljka od 10 kg do 20 kg........................600.00 din

Pošiljka od 20 kg do 30 kg........................800.00 din

Pošiljka od 30 kg do 50 kg......................1200.00 din

Za pošiljke preko 50 kg, poštarina se naplaćuje po ceni 600 din za svakih narednih 20 kg težine.

Za pakete koje nisu u standardnim dimenzijama (duže od jednog metra), poštarina se obračunava prema cenovniku za gabaritne pošiljke odnosno 1200 din.

Za pošiljke kod kojih nije moguće slanje kurirskom službom, imaćete mogućnost ličnog preuzimanja. Možete nam poslati i upit za više informacija o načinu dostave na manideabg@gmail.com ili manideabg@yahoo.com za Vaš paket na koji nije omogućena dostava kurirskom službom ili nas kontaktirate na naše brojeve telefona 011 74 91 267,  060 33 90 048.

INFO: 011 74 91 267