MANIDEA SHOP
Korpa

Strunjače za vežbanje

Strunjače za vežbanje su specijalni komadi opreme, fleksibilne podloge koje se koriste za vežbanje i razne fitnes aktivnosti i od koristi su svim nivoima vežbača, od početnika do naprednih. Zauzimaju posebno mesto u fitnes centrima, a neizostavne su i u kućnim teretanama.

 

Obično su tanke i lagane, što omogućava lako prenošenje i skladištenje.

 

Prave se od različitih vrsta materijala, razlikuju se i po dimenzijama, obliku i debljini, bojama, a često su dizajnirane tako da spreče klizanje tokom vežbanja.

 

Zašto koristimo strunjače za vežbanje?

 

Njihova glavna uloga je da obezbede udobnu površinu za vežbanje na tvrdoj podlozi, apsorbuju udarce i obezbede amortizaciju između vežbača i poda. Takođe su i podrška higijeni tokom vežbanja na određenoj podlozi, jer se mogu lako očistiti ili dezinfikovati nakon upotrebe.


Primena strunjača za vežbanje


 Strunjače se koriste za razne vrste vežbi, uključujući pilates, jogu, gimnastiku, istezanje, aerobik i druge oblike treninga. One su posebno korisne jer pružaju podršku, ublažavaju pritisak na zglobove i omogućavaju vežbačima da izvode vežbe na udoban način.

 

Od čega se prave strunjače za vežbanje?

 

Strunjače za vežbanje mogu biti napravljene od različitih materijala, a najčešće se koriste polivinil-hlorid, guma, termoplastični elastomer i prirodna guma.

 

PVC strunjače su popularne zbog svoje izdržljivosti, otpornosti na habanje i jednostavnosti čišćenja. Ovaj materijal je obično tanak, ali pruža dobru podršku i prianjanje na pod.

 

Guma je takođe čest materijal za strunjače. Gume strunjače su mekane, pa pružaju dodatnu podršku tokom vežbanja. One su često deblje od PVC strunjača i mogu biti posebno pogodne za vežbe poput pilatesa i joge.

 

TPE strunjače su napravljene od kombinacije plastike i gume. One kombinuju karakteristike oba materijala, pružajući udobnost, izdržljivost i dobro prijanjanje na pod.

 

Različiti proizvođači mogu koristiti razne kombinacije materijala i tehnologije proizvodnje, kako bi stvorili strunjače sa specifičnim svojstvima.

 

Vrste strunjača za vežbanje

 

Izbor strunjača za vežbanje zaista je veliki. Navešćemo samo neke od njih.

 

Standardne strunjače su osnovne strunjače za vežbanje koje su obično izrađene od PVC-a ili gume. One su tanke i pružaju osnovnu podršku i udobnost tokom vežbanja.

 

Postoje i deblje strunjače od standardnih i pružaju dodatni jastuk i podršku tokom vežbanja. One su posebno pogodne za vežbe koje zahtevaju veću udobnost, kao što su pilates i joga.

 

Putujuće strunjače su dizajnirane da budu prenosive i lako se sklapaju ili pakuju. One su često tanje i lagane, što omogućava vežbačima da ih nose sa sobom tokom putovanja ili vežbanja na otvorenom.

 

Antistatičke strunjače su izrađene od materijala koji odbija statički elektricitet, sprečavajući nakupljanje prašine i dlaka na površini. One su posebno pogodne za vežbanje u prostorijama sa tepisima ili drugim materijalima koji mogu privlačiti prašinu.

 

Antislip strunjače imaju teksturiranu površinu koja pomaže u sprečavanju klizanja tokom vežbanja.

 

Održavanje strunjača za vežbanje

 

Pravilno održavanje strunjača za vežbanje je važno kako bi se osigurale njihova trajnost, higijena i funkcionalnost.

 

Preporučuje se redovno čišćenje strunjača nakon svake upotrebe ili barem nakon nekoliko treninga. Izbegavajte upotrebu agresivnih hemijskih sredstava koja mogu oštetiti materijal strunjače.

 

Nakon čišćenja, strunjaču treba dobro osušiti pre nego što je ponovo koristite ili je spakujete. Ostavite je na ravnoj površini kako bi se prirodno osušila. Izbegavajte izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti, jer to može uticati na kvalitet materijala.

 

Kada ne koristite strunjače, preporučljivo je da ih pravilno skladištite. Možete ih saviti ili smotati i držati na suvom mestu, daleko od direktnog sunčevog svetla ili izvora toplote. Ako imate putujuću strunjaču, koristite priloženu torbu ili futrolu kako biste je zaštitili od oštećenja tokom transporta.

Fitnes strunjača za vežbanje je neophodan deo opreme za sve vežbače koji žele da se osećaju udobno i sigurno tokom treninga. Naša nova strunjača je upravo ono što vam je potrebno za kvalitetan trening, bez obzira da li vežbate kod kuće, u fitnes klubu ili u prirodi.  Strunjača za vežbanje i fit..
2.240,00 RSD 2.800,00 RSD
Fitnes strunjača za vežbanje je neophodan deo opreme za sve vežbače koji žele da se osećaju udobno i sigurno tokom treninga. Naša nova strunjača je upravo ono što vam je potrebno za kvalitetan trening, bez obzira da li vežbate kod kuće, u fitnes klubu ili u prirodi. Nova strunjača ima veće dimenzije..
2.440,00 RSD
Balans Pad – Balans Mat - Balans podloška Yes4All je vrhunska podloga za balansiranje, izrađena od visokokvalitetnog TPE penastog materijala koji pruža nevjerojatnu mekoću za siguran i efikasan trening. Ova podloška će osigurati udobnost vašeg treninga, istovremeno poboljšavajući ravnotežu, snagu i ..
2.800,00 RSD
Gimnastičarska strunjača je savršen izbor za sve koji žele da unaprede svoje vežbanje i postignu vrhunske rezultate. Ova strunjača je izrađena sa najkvalitetnijim materijalima koji garantuju maksimalnu udobnost, sigurnost i izdržljivost. Materijal punjenja je posebno dizajniran koristeći tvrdo ..
2.500,00 RSD
Nosači strunjača sa prstenom nisu samo funkcionalni, već su i estetski dizajnirani kako bi zadovoljili sve vaše potrebe. Nosači za strunjače imaju dužinu od 24 cm, što im omogućava da jednostavno i efikasno drže čak 16 strunjača istovremeno. Ovaj praktičan sistem je idealan za organizovanje i skladi..
1.400,00 RSD
Fitnes strunjača za vežbanje je neophodan deo opreme za sve vežbače koji žele da se osećaju udobno i sigurno tokom treninga. Naša nova strunjača je upravo ono što vam je potrebno za kvalitetan trening, bez obzira da li vežbate kod kuće, u fitnes klubu ili u prirodi. Nova strunjača ima veće dimenzije..
2.440,00 RSD
ANATOMSKA PODLOGA ZA TRBUŠNJAKE - AB MAT
-20 % Nema na stanju
Anatomska podloga za trbušnjake ili AB MAT  je idealan dodatak za sve koji žele da poboljšaju trening svojih trbušnih mišića. Bez obzira da li imate svoj fitnes klub, CrossFit dvoranu ili vežbate kod kuće, AB MAT će vam pružiti sigurnost i udobnost tokom vežbanja.Anatomska podloga za trbušnake ..
1.790,00 RSD 2.237,00 RSD
Prikazuje se 1 do 7 od 7 (1 strana)